Iron Lady Personal Gym
Top

Blog

wandelroutes Haarlem

Ontdek de mooiste wandelroutes in de buurt van Haarlem

Ontdek de mooiste wandelroutes in de buurt van Haarlem

De mogelijkheden om te wandelen in en rond Haarlem zijn eindeloos. Steeds opnieuw ontdekken en herontdekken we de prachtige natuur die Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal te bieden hebben. Heel Nederland heeft tenslotte een grote diversiteit aan natuur, maar de wandelroutes in en rond Haarlem zijn zeker een nog onontdekte parel!

 

Afgelopen maanden tijdens een wereldwijde pandemie is ons leven behoorlijk op zijn kop gezet. Toen de hele wereld op slot ging, volgde Nederland helaas ook. Niet-essentiële winkels dicht, sportscholen dicht, maar hoe moet dit dan? Sporten is naast een fysieke inspanning ook een mentale inspanning en een uitlaatklep die velen nodig hebben. Naast de drukke baan even het hoofd leegmaken in de gym, hoe kunnen we dit nu doen?

Gelukkig wonen we in een prachtig land waar we kunnen genieten van ontzettend mooie natuur, en vaak veel dichter bij huis dan je zelf denkt. Wandelen is nog steeds een onderschatte vorm van lichaamsbeweging die we nu meer dan ooit waarderen. Heb je een hekel aan die loopband in de gym? Trek de wandelschoenen aan en ga er lekker op uit. Hoeveel moet je bewegen? Dagelijks 10.000 stappen is ideaal, maar onthoud dat elke stap telt.

wandelroutes Haarlem

Wandelen in Nederland

Wandelvakanties zijn vooral bekend bij de actieve vakantiegangers, maar velen gingen nooit eerder op ontdekkingstocht in ons prachtige Nederland. Wist je bijvoorbeeld dan Nederland maar liefst 21 Nationale Parken heeft? De meest gekende is natuurlijk Nationaal Park De Hoge Veluwe, maar in deze blog vertel ik je waarom Haarlem de perfecte wandelroutes heeft voor jong en oud!

Het belang van wandelen

wandelen-haarlem

Wandelen in Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal

De wandelroutes in en rond Haarlem zijn het perfecte uitje voor jong en oud. Met de gunstige geografische ligging, kun je ervoor kiezen om lekker uit te waaien aan zee maar ben je ook zo in de binnenstad. Hier kan je wandelen tussen de historische gebouwen, of langs de rand van de stad lopen. Maar de parel die we hier met jullie willen bespreken is toch wel het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland – De Kennemerduinen

Als één van de 21 Nationale Parken in Nederland verbindt Zuid-Kennemerland, ook wel gekend als De Kennemerduinen maar liefst 3 steden: Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal. Nederland kent gelukkig een aantal Nationale Parken, maar geen enkele is zo divers als Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Nergens in Nederland kan je op zo een kleine oppervlakte een wandeling maken die je zoveel laat zien.

Kies tussen een korte wandeling met de jongste uit de familie of maak er een daguitstap van met een lange wandeling. De paaltjeswandelingen zijn geschikt voor iedereen zodat je met de hele familie samen deze prachtige natuur kan ontdekken. Breng bij goed weer een lekkere picknick mee en geniet van de rust en schoonheid die de Kennemerduinen te bieden heeft!

Rondwandeling Brederodeberg

Een van de populaire wandelingen in het Nationaal Park zijn de paaltjeswandelingen. In het prachtige duingebied wandel je effectief van paaltje naar paaltje en kom je zo langs de mooiste duinen die het park te bieden heeft.

De Groene Route is de kortste route die je de prachtige natuur toont tijdens een wandeling van 6 kilometer. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en is de kortste van het park. Het is een korte maar zeer afwisselde wandeltocht door zowel bos als duinen. Val van de ene verbazing in de andere tijdens deze korte maar prachtige wandeling!

Rondwandeling Koevlak

De wandeling van 9,5 km brengt je van de binnenduinrand naar de rand van het water en weer terug. Bij elke stap die je zet voel je de rust en stilte naderen en ervaar je de kracht van de natuur. Je wandelt door veel bossen en open gebied, hierbij zie je de meteen de uitgestrekte vlaktes en de grootte van het park. Hopelijk heb je naast goede wandelschoenen ook een goede camera om prachtige foto’s te maken!

Doordat deze route het diepst in het park gaat, is het mogelijk om tijden rustige momenten hier vossen en/of reeën te zien. Bewaar de stilte, ontdekt de omgeving op een rustige manier en wie weet krijg je nog een mooie verrassing te zien tijdens deze wandeling!

Rondwandeling Parnaissiastrand

Met een geschatte tijd van 4 uur is deze de langste paaltjeswandeling, maar zeker de meest diverse! De wandeling toont je in deze korte tijd de diversiteit die De Kennemerduinen heeft te bieden. Van mooie stille duinen, tot bosgebied en zelfs een deel strand.

Alle wandelingen komen langs de Oosterplas, een prachtig stilstaand meer. De reflectie van het meer geeft de omgeving en de natuur letterlijk en figuurlijk een extra dimensie. De ideale plaats om te lunchen met je wandelvrienden!

Wandelroutes Haarlem

Waarom jij de wandelroutes in en rond Haarlem moet ontdekken

Het jaar 2020 was een jaar waarin we de schoonheid van onze Nederlandse natuur herontdekte en wat mogen we trots zijn. Ons klein landje is thuis voor zoveel mooie fauna en flora die ons maar blijft verbazen. Maar toch zijn de wandelroutes in en rond Haarlem als geen ander. De Kennemerduinen verbindt 3 prachtige gemeentes met elkaar die elk pronken met hun schoonheid.

Deze wandelroutes hebben hun populariteit te denken aan de grote diversiteit die ze je tonen. Op wandelafstand heb je voor ieder wat wils. Je wandelt zo van de binnenstad van Haarlem door de duinen en bossen het strand op. En daarom zijn er maar weinig plaatsen zoals het Nationaal Park Zuid-Kennemerland!

Maak kennis met ons

Team van specialisten

Team Image

Marijn

Fysieke en mentale coach
Team Image

Diana

Fysieke en mentale coach
Team Image

Rens

Coach en Psycholoog
Team Image

Mike

Krachtcoach

Waarom Iron Lady Personal Gym

Ga voor succes!

Waarom-change-en-balance-blokken-2

Persoonlijke benadering hoeft niet onnodig duur te zijn.

Bespaar honderden euro’s op een personal trainer waarbij je na 3 maanden nog steeds geen fysieke of mentale resultaten behaald.

Waarom-change-en-balance-blokken-3

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid.

Vanaf NU altijd een logische wetenschappelijke en fysiologische onderbouwing klaar. Neem een rugzak vol kennis en tools mee die je voor de rest van je leven kan gebruiken.

Waarom-change-en-balance-blokken-1

Jij verdient maatwerk!

Nooit meer een kant en klare training volgen in een small group training. Of je nu in een small group traint of 1 op 1.

Waarom-change-en-balance-blokken-5

Meten is Weten!

Wij loggen, wegen en meten om samen met jou te weten waar de koers naartoe moet varen.

Waarom-change-en-balance-blokken-4

Drukke ondernemer?

Druk gezin? Geen tijd? Met onze persoonlijke Iron Lady Personal Gym App kan jij jouw trainingen van te voren in plannen en ben je flexibel om je trainingen te verzetten of in te halen.

Share
×