Iron Lady Personal Gym
Top

Blog

Bespaar-tijd-change-balance

Bespaar tijd in de sportschool met deze handige tips

Bespaar tijd in de sportschool met deze handige tips

Work-life balance

Een overvolle agenda op je werk, kinderen helpen met hun huiswerk of nog die heerlijke maaltijd op tafel toveren? We willen kosten wat kost die work-life balance en ook nog eens stralen met een gezond lichaam. Liefst spenderen we dan ook minimale tijd in de sportschool met een maximaal resultaat. We kennen het wellicht allemaal, we spenderen toch net meer tijd in de sportschool dan we initieel hadden gepland. Ontdek hier hoe jij tijd bespaart in de sportschool met handige tips!

Change-and-balance-gym-haarlem-blog-work-life-balance-2

Vermijd piekmomenten

Er is niets zo vervelend als tijdens piekmomenten gaan sporten. We willen graag meteen aan de slag en zo snel mogelijk het maximale uit onze workout halen, terwijl meer dan de helft van de materialen die je gebruikt reeds bezet zijn. Dit heeft mogelijks invloed op je humeur en je doorzettingsvermogen. Je gebruikt dit misschien ook als excuus om je workout niet te doen of half werk te leveren.

Heb je weinig flexibiliteit door je werkschema? Denk in mogelijkheden in plaats van problemen. Bekijk je huidige planning en bekijk wanneer jij buiten de piekuren kan gaan sporten. Zo kan je kiezen om je workout te verschuiven naar de ochtenduren. Je workout doen in de vroege uren heeft tal van voordelen, zo ga jij vol energie de dag in én behoud je na je drukke werkdag nog kostbare tijd voor je kind en gezin. Bespaar tijd in de sportschool door het maken van handige keuzes!

Een trainingsschema kan overweldigend zijn

Superset oefeningen

Een trainingsschema kan overweldigend zijn, zeker in het begin wanneer je voor het eerst nieuwe oefeningen krijgt. De eerste trainingen gaan moeizamer omdat je nog zoekende bent naar techniek en gewicht, wat normaal is. Naarmate je meer ritme krijgt in je schema, is het gebruiken van supersets een handige tip om tijd te besparen in de sportschool.

Een schema is strategisch opgebouwd uit verschillende oefeningen die elk de nadruk leggen op verschillende spiergroepen. Na elke oefening is er een bepaalde rustperiode ingecalculeerd. Een superset is een combinatie van twee oefeningen zonder dat je deze rustperiode neemt. Je traint 2 verschillende spiergroepen meteen na elkaar, waardoor je tijd gaat besparen in de sportschool tijdens je workout.

Change-and-balance-gym-haarlem-blog-vetmassa-verliezen-2

Sporten met een superset bespaart je niet alleen tijd, er zijn ook nog een heel aantal voordelen:

  • Je hebt meer variatie in je oefeningen. Hierdoor blijf je jouw spieren verrassen door je supersets en kan je jezelf meer uitdagen. Hierdoor blijft jouw training leuk en kan je hier eindeloos in variëren. Let hier wel op dat je steeds twee verschillende spiergroepen traint. Hier vind je een aantal voorbeelden van supersets die jij kan opnemen in jouw schema.
  • De intensiteit van je workout is hoger doordat je geen rustpauze neemt, hierdoor verbrand je meer calorieën. Je verbruikt meer energie in een relatief kortere periode!

Hou er rekening mee dat techniek belangrijk is bij het uitvoeren van elke oefening. Bij het uitvoeren van supersets is je lichaam sneller uitgeput, hierdoor is het essentieel om ten alle tijden waakzaam te zijn over je techniek. Heb je twijfels of de gekozen superset past bij jouw doelen? Neem contact op met je personal trainer en vraag feedback. Blessures vermijden is topprioriteit bij elke sportvariant!

Het begrip afleiding is voor iedereen anders

Geen afleiding

Een veelvoorkomend probleem waardoor we onnodig veel tijd verliezen is afleiding. Het begrip afleiding is voor iedereen anders, daarom is het belangrijk om deze voor jezelf te herkennen en hier actief op te anticiperen.

Change-and-balance-gym-haarlem-blog-work-life-balance-1

Andere mensen

Wanneer je vaker te vinden bent in de sportschool, leer je mensen kennen waar je na verloop van tijd een band mee opbouwt. Erg fijn die sociale contacten in de sportschool om even de dag te bespreken. Sociale contacten zijn erg gunstig, maar ook deze smalltalk vraagt tijd en heeft invloed op je trainingstijd. Ben je in tijdsnood en wil je tijd besparen in de gym? Leg je focus op je workout en bepaal naderhand of je nog even de tijd en ruimte hebt om bij te praten met je vriend/vriendin.

Telefoon

In een digitale wereld waar we alles vastleggen ‘for the gram’ vallen we soms zelf eens ten prooi aan hoe verslavend sociale media werkt. Lekker jezelf filmen terwijl je jouw favoriete oefening uitvoert? Geen probleem, maar wanneer je deze video meermaals moet opnemen omdat je per ongeluk de foute filter hebt gebruikt of de belichting net niet naar wens is? Dan kan het zomaar zijn dat je een kwartier kwijt bent zonder dat je je oefening hebt uitgevoerd.

Ga dus bewust om met je telefoon. Een goede tip is om je telefoon in vliegtuigmodus te zetten, hierdoor demp je tijdelijk alle meldingen. Vraag je af hoe dringend het is om dat ene berichtje meteen te beantwoorden? Kies voor een maximale benutting van je workout en gebruik je telefoon alleen om je favoriete playlist af te spelen.

Gebruik headphones

Ben je snel afgeleid en overprikkeld door de geluiden van alle televisieschermen in de gym of word je gedemotiveerd door de akelige playlist die in je gym speelt? Gebruik headphones en sluit je bewust af van je omgeving. Door het gebruiken van een koptelefoon weten de anderen in de sportschool ook dat je op dat moment niet openstaat voor praatjes en dat je volle focus hebt op je workout.

Gebruik muziek die past voor jou

Krijg jij tonnen energie van Nederlandse klassiekers of krijg je net die energiepiek van zwoele r&b? Muziek stuurt onze gemoedstoestand en zorgt ervoor dat je kan gaan pieken in je energie. Heb je geen zin in je workout en merk je dat je langzaam je trainingsschema afwerkt zonder het maximale eruit te halen? Draai je favoriete muziek en je zal zien dat je je oefeningen sneller uitvoert met een betere snelheid én intensiteit. Naast het besparen van tijd in de sportschool, word je ook nog eens een vrolijker persoon door je favoriete muziek!

Vermijd te veel herhalingen

Ben je te veel tijd kwijt met vrijwel elke oefening? Dan heb je mogelijks net te veel herhalingen per oefening. Herhalingen zijn sowieso goed omdat je je lichaam uitdaagt tot maximale inspanning. Wanneer je onvoldoende tijd hebt, probeer om minder herhalingen te doen maar net met meer gewicht. Hierdoor maximaliseer je de intensiteit van de krachtoefening en bereik je zeker goed resultaat. Belangrijk is balans en weet ten alle tijden wat je lichaam aankan!

Groepsles

Vind je het moeilijk om ondanks alle tips tijd te besparen in de sportschool? Overweeg om een groepsles te volgen. Gelukkig is er een heel groot aanbod van groepslessen, zo kan je op zoek gaan naar wat jij wilt bereiken en waar jij gelukkig van wordt! Groepslessen zijn opgebouwd om de grote spiergroepen te activeren. Hierdoor heb je tijdens jouw groepsles een fullbody workout gedaan zonder onnodig veel tijd te verliezen.

Maximaliseer jouw workout

Conclusie

Ga bewust om met je kostbare tijd. We hebben allemaal slechts 24u in een dag, maar realiseer dat we onze tijd liefst optimaal benutten. Met een gezin en kinderen wil jij niet onnodig veel tijd verliezen in een sportschool, terwijl je graag je kostbare tijd spendeert met de personen waar je van houdt. Met bovenstaande tips bespaar jij tijd in de sportschool én maximaliseer je jouw workout.

Maak kennis met ons

Team van specialisten

Team Image

Marijn

Fysieke en mentale coach
Team Image

Diana

Fysieke en mentale coach
Team Image

Rens

Coach en Psycholoog
Team Image

Mike

Krachtcoach

Waarom Iron Lady Personal Gym

Ga voor succes!

Waarom-change-en-balance-blokken-2

Persoonlijke benadering hoeft niet onnodig duur te zijn.

Bespaar honderden euro’s op een personal trainer waarbij je na 3 maanden nog steeds geen fysieke of mentale resultaten behaald.

Waarom-change-en-balance-blokken-3

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid.

Vanaf NU altijd een logische wetenschappelijke en fysiologische onderbouwing klaar. Neem een rugzak vol kennis en tools mee die je voor de rest van je leven kan gebruiken.

Waarom-change-en-balance-blokken-1

Jij verdient maatwerk!

Nooit meer een kant en klare training volgen in een small group training. Of je nu in een small group traint of 1 op 1.

Waarom-change-en-balance-blokken-5

Meten is Weten!

Wij loggen, wegen en meten om samen met jou te weten waar de koers naartoe moet varen.

Waarom-change-en-balance-blokken-4

Drukke ondernemer?

Druk gezin? Geen tijd? Met onze persoonlijke Iron Lady Personal Gym App kan jij jouw trainingen van te voren in plannen en ben je flexibel om je trainingen te verzetten of in te halen.

Share
×